Startsein voor binnendijks gedeelte Flevokust Haven

LELYSTAD • Do 7 november 2019 | 17:24 • Donderdag 7 november 2019 | 17:24

Het nog te ontwikkelen binnendijkse bedrijventerrein Flevokust Haven is deze donderdag feestelijk geopend. Het gaat om fase 1. De grond is bouwrijp gemaakt, dus de bedrijven kunnen gaan bouwen. Een jaar geleden ging het buitendijkse deel al in bedrijf.

Voor het binnendijkse industriegebied zijn de afgelopen jaren veel voorbereidingen getroffen. De grond moest bouwrijp worden gemaakt om bedrijven te kunnen huisvesten. De ruime kavels, de centrale ligging en de uitstekende bereikbaarheid zorgen er volgens de gemeente voor dat de belangstelling voor een kavel groot is. De eerste bedrijven hebben zich al gemeld. Somerset Capital Partners wil bijvoorbeeld een datacenter van 10 hectare bouwen. Een ander bedrijf zette donderdag de handtekening voor de reservering van bijna 12 hectare.

Logistieke hotspot
Volgens wethouder Janneke Sparreboom is de haven een goede plek voor ondernemers: "Er is veel belangstelling. We staan hoog in verschillende lijstjes als logistieke hotspot." En Lelystad ontvangt ze met open armen, zegt Sparreboom: "Lelystad is een ondernemersstad, die graag de rode loper uitlegt voor bedrijven. De werkgelegenheid in Lelystad is ook dit jaar weer met ruim duizend banen toegenomen, vooral in de handel en logistiek."

Ook de goede bereikbaarheid over water, weg, spoor en lucht maakt het bedrijventerrein aantrekkelijk voor bedrijven, zegt de gemeente Lelystad. Er mag ook hoog gebouwd worden. Flevokust Haven is daardoor bij uitstek geschikt voor logistiek (gerelateerde) bedrijven, maakindustrie en agrifood. Ook de nabijheid van de Maximacentrale, het recent opgeleverde zonnepark van 30 ha en de mogelijkheden die dit biedt voor bedrijven, maakt vestiging op Flevokust Haven interessant, aldus de gemeente.

Vlag uit
In aanwezigheid van ruim zeventig genodigden werd het binnendijkse bedrijventerrein feestelijk geopend met het hijsen van de vlaggen. In deze eerste fase ontwikkelt gemeente Lelystad 43 hectare bedrijventerrein. De buitendijkse haven wordt door de provincie ontwikkeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel