Oude foto's uit de oorlog? Stuur ze op!

FLEVOLAND • Ma 11 november 2019 | 6:26 • Maandag 11 november 2019 | 6:26

Historische verenigingen uit Flevoland zijn op zoek naar oude foto's van Flevoland in oorlogstijd. De speurtocht naar oude foto's is onderdeel van het landelijk project 'De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's'. Het NIOD gaat samen met de regionale omroepen proberen zo veel mogelijk onontdekte foto's boven water te krijgen.

Aukje van der Molen van het Cultuur Historisch Centrum Noordoostpolder is erg benieuwd naar wat boven water komt. "We hebben niet zo veel foto's. Daarom roepen we mensen op om op zolders, in oude foto-albums en schoenendozen te kijken." De vijftig mooiste foto's gaan in een pop-uptentoonstelling door de provincie reizen.

In Flevoland werd maandagochtend gestart met een bijeenkomst in Erfgoedcentrum Batavialand. Commissaris van de Koning Leen Verbeek nam een foto mee van de bevrijding van Urk. Op de foto is een legerjeep te zien met daarop Canadese soldaten en een meisje in Urker klederdracht.

Deze vijftig meest bijzondere oorlogsfoto's uit Flevoland dingen ook mee naar een plek in de landelijke tentoonstelling van de honderd meest bijzondere oorlogsfoto's. Vanaf 31 maart is deze tentoonstelling te zien in de entreehal van de Tweede Kamer in Den Haag.

Foto's insturen
Wil je ook de foto's uit de Tweede Wereldoorlog delen? Stuur ze dan naar de samenwerkende historische instanties. Dat kan via een speciale website of door langs te gaan bij museum Batavialand in Lelystad of Museum Schokland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel