Kromslootpark in Haven maandenlang afgesloten

ALMERE • Wo 13 november 2019 | 6:08 • Woensdag 13 november 2019 | 6:08

Het Kromslootpark in Almere Haven is tot februari 2020 afgesloten voor publiek. Het park wordt grondig onder handen genomen. Zo worden bruggen gesloopt, fietspaden vernieuwd, water uitgebaggerd, hekwerk en wildroosters geplaatst en komt er een rolstoelpad.

Door de verbreding van de A6 is een stuk van het park weggehaald. Daardoor is het waterpeil in het gebied veranderd. Verschillende waterpartijen worden daarom nu uitgebaggerd. Het riet dat daaruit gehaald wordt, krijgt een nieuwe plek in het gebied. Het uitbaggeren wordt ook gedaan zodat er straks weer kanotochten gehouden kunnen worden. Zo kan natuur en recreatie weer gecombineerd worden. Daarom worden de fietspaden ook onder handen genomen. In totaal zijn er zeven bruggen in het park. Deze worden allemaal gesloopt en in plaats van hout worden ze straks van staal. "Zo gaan ze hopelijk wat langer mee", vertelt boswachter Rob Koetsier.

Het hele gebied wordt omheind. Daardoor kunnen er straks weer dieren in het gebied terugkomen. Waarschijnlijk komen er weer schapen terug, zodat die de berenklauw op de dijk op kunnen eten. Maar daarvoor is Staatsbosbeheer afhankelijk van anderen. Er komt geen eigen vee in het park te staan. Eerder waren kleinere gedeeltes omheind, nu wordt het één groot park. Alle werkzaamheden zullen eind 2020 afgerond zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel