Provincie voor de rechter gesleept vanwege geld zwembad

BIDDINGHUIZEN • Do 14 november 2019 | 14:40 • Donderdag 14 november 2019 | 14:40

De gemeente Dronten daagt de provincie voor de rechter om alsnog een bijdrage te krijgen voor de opknapbeurt van zwembad De Alk in Biddinghuizen.

Dronten vindt dat de provincie 175.000 euro moet bijdragen maar de provincie heeft dit verzoek meerdere malen afgewezen. De bestuursrechter van rechtbank Midden-Nederland buigt zich op 24 januari over de zaak.

De opknapbeurt van het buitenzwembad gaat 660.000 euro kosten. Volgens de gemeente voldoet het zwembad qua sanitaire voorzieningen, inrichting en bereikbaarheid niet meer aan de eisen van nu.

Waarom krijgt Dronten geen geld van de provincie?
De gemeente heeft voor een provinciale bijdrage aanspraak gemaakt op een subsidie uit het Fonds Leefbaarheid. Dat is bedoeld voor ideeën die de sociale binding en de economische ontwikkeling op het Flevolandse platteland stimuleren. De aanvraag kreeg aanvankelijk een positief advies, maar is uiteindelijk afgewezen. De subsidiepot was op en andere projecten waren volgens de provincie belangrijker.

Overigens heeft de gemeenteraad van Dronten eerder al besloten dat de renovatie sowieso wordt uitgevoerd. Ook als er geen provinciaal geld komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel