Flevolanders maken de meeste kilometers in de auto

FLEVOLAND • Vr 15 november 2019 | 8:36 • Vrijdag 15 november 2019 | 8:36

Personenauto's in Flevoland hebben in 2018 gemiddeld de meeste kilometers afgelegd van heel Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Flevolanders reden vorig jaar gemiddeld 14.000 kilometer in hun eigen auto. "We zien dat Flevolanders ver moeten rijden om bijvoorbeeld naar de dokter of naar school te gaan. Meer dan bijvoorbeeld in de Randstad", legt Marjolijn Jaarsma van het CBS uit.

Ook in het Noorden van Nederland wordt veel met de auto gereden. Het gemiddeld aantal kilometers per auto ligt daar rond de 12.500. Het landelijke gemiddelde ligt op 11.800 kilometer. "In provincies in het Noorden, maar ook in Limburg is het openbaar vervoer minder ver dan in provincies als Noord-Holland en Zuid-Holland. Dat zie je ook terug in de cijfers."

Het CBS heeft gekeken naar personenauto's die in particulier bezit zijn en in de Nederlandse provincies geregistreerd staan. Bedrijfsauto's en leasewagens zijn niet meegerekend. De kilometers kunnen zowel binnen als buiten Nederland afgelegd zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel