Drie gewonden na explosie bij bedrijf LelyPharma

LELYSTAD • Ma 18 november 2019 | 11:28 • Maandag 18 november 2019 | 11:28

Bij het bedrijf LelyPharma op industrieterrein Noordersluis in Lelystad is een kleine explosie geweest. Daarbij zijn volgens de brandweer drie gewonden gevallen.

Een vrouwelijke medewerker was in het labaratorium bezig met werkzaamheden in een zogenoemde zuurkast. In zo'n afgesloten kast wordt met gevaarlijke stoffen gewerkt. Daarbij ontstond door nog onbekende oorzaak een ontploffing. Het slachtoffer heeft verwondingen opgelopen aan haar handen en armen en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Twee anderen hadden na de ontploffing last van ademhalingsproblemen, zij werden ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Een van hen is ook naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle.

Specialist gevaarlijke stoffen doet onderzoek
De situatie is inmiddels onder controle. De brandweer werd een kwartier voor de melding van de explosie al opgeroepen om een meting te doen bij het bedrijf. Momenteel doen specialisten van de brandweer nog wel nader onderzoek bij het bedrijfspand.

Het bedrijf LelyPharma ontwikkelt medicijnen voor mens en dier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel