Kat van familie Benjamins doodgeschoten met luchtbuks

EMMELOORD • Ma 18 november 2019 | 17:03 • Maandag 18 november 2019 | 17:03

Poes Dollie is een paar dagen geleden doodgeschoten met een luchtbuks. Dat vertelt haar baasje Margreet Benjamins. Een Facebookpost over haar overleden kat werd binnen een dag al honderden keren gedeeld. Het huisdier van de familie Benjamins uit Emmeloord was acht jaar oud.

Donderdagavond ging Dollie naar buiten vanaf haar huis aan de Grote Beer in de Sterrenbuurt. "Normaal gesproken stond Dollie na een nachtje buiten 's ochtends wel weer aan de deur. Maar dit keer was ze er niet. Ik heb het afgelopen weekend een berichtje geplaatst op Facebook en de vermissing doorgegeven aan Amivedi, maar zondag is ze helaas dood gevonden in een tuin in de buurt. Ze zat met haar kopje helemaal weggedoken in een hoek, alsof ze nog weg probeerde te komen", vertelt Margreet.

Volgens de Emmeloordse was Dollie bij de vondst vermoedelijk al een paar dagen dood. De kogelwond was duidelijk te zien. Benjamins zegt dat de politie heeft laten weten dat een kogeltje uit een luchtbuks de poes fataal is geworden. "Van binnen was alles kapot en ze is daardoor doodgebloed."

Laserlicht
In de zoektocht dit weekeinde naar Dollie langs de Urkervaart viel het Margreet Benjamins op dat er een rood stipje van een laserstraal zichtbaar was op een andere kat die daar rondliep. Dat verdween toen ze op de kat afliep. Volgens Benjamins is het licht ook door andere buren gezien. Ze heeft het vermoeden dat iemand met een speciaal wapen op katten schiet.

Meer katten doodgeschoten
De politie bevestigt na buurtonderzoek dat de afgelopen maand waarschijnlijk nog twee katten zijn doodgeschoten. Dat was niet gemeld bij de politie, maar de eigenaren gaan nu alsnog aangifte doen. Ook zijn er vanuit de buurt aanwijzingen gekomen naar de mogelijke schutter. Die worden nog onderzocht.

Het vermissingsbericht bij Amivedi

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel