Werknemers Flevolandse ziekenhuizen leggen werk neer

FLEVOLAND • Wo 20 november 2019 | 15:50 • Woensdag 20 november 2019 | 15:50

Het personeel van alle ziekenhuizen in Flevoland heeft woensdag het werk neergelegd. De werknemers deden mee aan de eerste landelijke ziekenhuisstaking ooit. De Flevolandse ziekenhuizen draaiden zondagsdiensten. Dat betekent dat geplande operaties en veel afspraken niet doorgingen.

Het gaat om het St Jansdal in Lelystad, het Antonius in Emmeloord en het Flevoziekenhuis in Almere. Alle ziekenhuizen zeggen dat de patiëntveiligheid en de zorg voor de patiënt voorop staat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen blijven gewoon open. Ook de oncologische zorg gaat door. Patiënten met een afspraak die door de acties niet doorgaat, hebben vooraf een seintje gekregen van het desbetreffende ziekenhuis.

In heel Nederland staakt het personeel van 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra. Zo'n 150.000 werknemers leggen het werk neer. Zij zijn boos op werkgeversorganisatie Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen omdat die niet over de brug wil komen met een goede cao. Ziekenhuismedewerkers eisen onder meer een stevige structurele loonsverhoging en betere afspraken over werk- en rusttijden.

Vakbonden CNV en FNV sluiten meer acties en langere zondagsdiensten in de ziekenhuizen niet uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel