Grote schade door brand bij zorgboerderij Hof van Schokland

NOORDOOSTPOLDER • Wo 20 november 2019 | 20:43 • Woensdag 20 november 2019 | 20:43

De ravage door de brand woensdagavond in een schuur bij zorgboerderij Hof van Schokland in Noordoostpolder is groot. Cliënten van Aventurijn Zorg die bij de boerderij dagbesteding hadden, kunnen daar niet terecht, meldt een werknemer van de zorgboerderij.

De schuur werd woensdagavond door brand verwoest. In de schuur zat onder meer een restaurant. Hoe groot de schade precies is, kon de medewerker nog niet vertellen. Omdat er in het restaurant veel apparatuur stond, is de schade in ieder geval 'enorm groot', aldus de medewerker. Er waren geen dieren aanwezig in de afgebrande schuur.

De dieren op het terrein worden tijdelijk ergens anders ondergebracht, meldt Aventurijn Zorg op Facebook. Momenteel is het terrein afgesloten omdat er asbest vrijgekomen is bij de brand. Dat moet eerst opgeruimd worden. De asbestdeeltjes zijn neergeslagen naast het gebouw. Er is daarom voor omwonenden geen gevaar, aldus de brandweer.

Vlammen uit het dak
De brand ontstond rond 20:00 uur. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Er was niemand in het gebouw aanwezig. De cliënten van Aventurijn Zorg zijn er alleen overdag.

De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere gebouwen op het terrein. Rond 21:30 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Het dak van de schuur is ingestort.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel