Wethouder sluit meer tegenvallers Floriade niet uit

ALMERE • Vr 22 november 2019 | 0:36 • Vrijdag 22 november 2019 | 0:36

Wethouder Julius Lindenbergh van Almere sluit niet uit dat de Floriade te maken krijgt met meer financiële tegenvallers. Dat bleek tijdens een bespreking in het stadhuis donderdagavond.

Volgens de wethouder zijn er allerlei zaken die zorgen voor meer risico's. Zo zijn er nog steeds geen sponsors uit het bedrijfsleven en kunnen de parkeerinkomsten tegenvallen. Verder moet de gemeente nog een veiligheidsplan maken. Ook lopen vergunningen die nodig zijn voor bouwactiviteiten op het Floriadeterrein vertraging op door de strenge stikstofregels.

Aanleiding voor de bespreking op de politieke markt zijn de zorgen die de Partij voor de Dieren en de fractie Buyatui hebben over de Floriade. De financiële risico's waren oorspronkelijk op zeven miljoen euro ingeschat. Daarna werd dat elf miljoen euro. In de begroting van 2020 is een extra risico-reservering opgenomen van nog eens drie miljoen euro.

Tijdens de bespreking werd duidelijk dat sommige fracties hun twijfels hebben over het aantal bezoekers dat de Floriade gaat bezoeken. Oorspronkelijk is dat op twee miljoen geraamd. Sommige fracties betwijfelen of dat een realistische inschatting is. Minder bezoekers betekent minder inkomsten.

Goed nieuws
Wethouder Lindenbergh had ook goed nieuws te melden. Zo heeft de rijksoverheid een bijdrage toegezegd van 2,5 miljoen euro, bovenop de 2,5 miljoen euro die eerder al was overgemaakt.

Door gebrek aan tijd op de politieke markt wordt de discussie over dit onderwerp op een ander moment hervat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel