Cel geëist tegen Colombiaanse telefoondieven Defqon.1

LELYSTAD • Vr 22 november 2019 | 12:26 • Vrijdag 22 november 2019 | 12:26

Voor de diefstal van zeker 113 mobiele telefoons tijdens het dancefestival Defqon.1 in juni in Biddinghuizen zijn voor de rechtbank in Lelystad celstraffen van zestien maanden geëist.

In de zaak stonden zes mannen en één vrouw uit Colombia terecht. Slechts twee van hen zitten nog vast. De andere vijf zijn onlangs vrijgesproken. Zij zijn vervolgens door de vreemdelingenpolitie uitgezet omdat ze een Europees inreisverbod hadden.

De twee overgebleven verdachten wilden niets tegen de rechter zeggen, behalve dat ze in Spanje waren geweest en dat zij de wereld wilden leren kennen.

Van de 113 mobieltjes die bij de Colombianen werden aangetroffen, zijn er inmiddels 71 weer terug bij de eigenaar. Het Openbaar Ministerie ziet de diefstal als mobiel banditisme, waarbij sprake was van een "geraffineerde samenwerking bij de strooptocht".

Festivals zijn een geliefd doelwit van dergelijke mobiele bendes. Op Mysteryland in Vijfhuizen verdwenen in augustus tientallen telefoons en op het Belgische muziekfestival Pukkelpop in Hasselt werd dezelfde maand een man opgepakt met 77 telefoons in zijn rugzak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel