Almere onderzoekt of gebedshuizen beveiliging nodig hebben

ALMERE • Vr 22 november 2019 | 17:44 • Vrijdag 22 november 2019 | 17:44

Bij religieuze instellingen in Almere wordt een veiligheidsscan uitgevoerd. Zo moet in beeld worden gebracht of er veiligheidsmaatregelen nodig zijn bij gebedshuizen. Dat antwoordt het college op vragen van Fractie Buyatui.

De vragen van Buyatui gingen voornamelijk over de Joodse gemeenschap. Aanleiding zijn antisemitische aanslagen van de afgelopen jaren in onder meer België, Frankrijk en Duitsland. Volgens Buyatui zijn er grote zorgen in de Joodse gemeenschap van Almere.

''Wij vinden de veiligheid van alle religieuze instellingen waaronder ook de Joodse, van groot belang. Indien dreiging en risico daartoe aanleiding geven, worden wij hierover geïnformeerd door de (landelijke) veiligheidsdiensten en treffen wij noodzakelijke en passende maatregelen, zichtbaar of onzichtbaar,'' aldus het college.

Fractie Buyatui vroeg of de bestuurders konden zorgen voor permanent cameratoezicht en een mobiele politiepost tijdens diensten. Op dit moment zijn er volgens de burgemeester en wethouders geen signalen ontvangen die de noodzaak voor extra beveiligingsmaatregelen rechtvaardigen. Maar ze zeggen wel toe de scan te zullen uitvoeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel