Lucky Wheels: 'Nog veel onbegrip voor leven met handicap'

EMMELOORD • Ma 25 november 2019 | 5:58 • Maandag 25 november 2019 | 5:58

Luuk Wissema uit Emmeloord laat al dertig jaar scholieren ervaren hoe het is om gehandicapt te zijn. Via het project 'Lucky Wheels' heeft hij duizenden Flevolandse jongeren laten ervaren dat het leven met een handicap niet zielig is.

Wissema zit zelf in een rolstoel door een medische fout. "Toen ik gehandicapt raakte, dacht ik dat het klaar was." Uiteindelijk leerde hij, door onder meer veel gesprekken, dat het leven doorgaat en altijd de moeite waard is. Sindsdien zet Wissema zich in voor meer bewustwording over het leven met een handicap.

Leerlingen maken tijdens zijn les kennis met het rijden in een rolstoel. Ze ervaren ook hoe het is om blind te zijn. De tweedeklassers van Scholengemeenschap Lelystad zijn onder de indruk. "Ik heb veel meer respect gekregen voor mensen die blind zijn, of die hun armen en benen niet meer kunnen gebruiken", zegt leerling Jenry Sarmiento. Angelique van Strik leerde van Wissema dat medelijden een gehandicapte niet helpt. "Ik kan gewoon normaal tegen ze doen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel