Almere wil parkachtig visitekaartje langs A6

ALMERE • Ma 25 november 2019 | 13:00 • Maandag 25 november 2019 | 13:00

Het gebied dat grenst aan de A6 bij Almere Poort krijgt als het aan het stadsbestuur ligt een parkachtige uitstraling. Het moet een 'visitekaartje voor de hele stad' worden, zo schrijft de gemeente in een persbericht.

Inwoners van de stad is het afgelopen jaar gevraagd om mee te denken over de invulling van het gebied dat De Voortuin wordt genoemd. Het resultaat van de bewonersessies is een 'groene invulling' met voorzieningen voor vrije tijd, sport, en gezondheid. Ongeveer twintig dagen per jaar wordt De Voortuin ingezet als parkeerplaats voor evenementen op het evenementenstrand. Bijvoorbeeld de Libelle Zomerweek en muziekfestival ZAND.

Hoewel wordt gekozen voor een parklandschap is er in het plan ook plek gereserveerd 'voor een landmark gelegen aan de A6'. Wat met zo'n landmark precies wordt bedoeld is nog niet duidelijk. In het verleden hadden de initiatiefnemers van de schaatsbaan Icedôme de plek op het oog, maar dat plan haalde het niet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel