Gratis onlinetrainingen door zoekgigant Google

LELYSTAD • Ma 25 november 2019 | 16:09 • Maandag 25 november 2019 | 16:09

Zoekmachinegigant Google geeft deze week op verschillende plekken in Lelystad workshops om digitale vaardigheden te leren. De trainingen zijn gratis en worden gegeven in een grote bus.

Volgens directeur Pim van der Feltz van Google Nederland zijn er geen directe commerciële belangen. "Dit is een bijdrage om Nederland beter op de kaart te zetten voor online marketing, bedrijvigheid en online kennis. Maar het is natuurlijk ook zo: als meer mensen weten hoe je het internet goed moet gebruiken, dan is dat vast ook goed voor ons."

Ook wethouder John van den Heuvel is overtuigd van de goede bedoelingen. "Het is georganiseerd vanuit het Lelystad Akkoord, het samenwerkingsverband van werkgevers, de overheid en het onderwijs. Dus in die zin zit er geen addertje onder het gras."

Met het Lelystad Akkoord willen de partners jaarlijks 150 plaatsen realiseren voor de inclusieve arbeidsmarkt. Kennis van internet speelt daarbij een steeds belangrijkere rol.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel