Montessori Campus in Nobelhorst

ALMERE • Di 26 november 2019 | 11:00 • Dinsdag 26 november 2019 | 11:00

De Almeerse nieuwbouwwijk Nobelhorst krijgt een Montessori Campus waar jongeren van 0 tot en met 18 jaar terechtkunnen. De Almeerse Scholengroep gaat op de Campus kinderopvang, primair en voortgezet onderwijs integreren in één school.

Het Montessori Lyceum Flevoland wordt onderdeel van de Campus. Rector Benno Breeuwer is enthousiast over de nieuwe en voor Nederland unieke opzet. "We creëren één doorgaande leerlijn voor de kinderen", zegt hij. "Het bestaande onderwijssysteem kent twee keer een harde knip: als kinderen naar de basisschool gaan en als ze overstappen naar voortgezet onderwijs. In onze visie is zo'n overgang niet goed voor de ontwikkeling van een kind. Op de Campus kennen we die harde overgangen dus niet."

Oude gebouw te klein
Het lyceum is nu gevestigd aan de Ambonstraat. Dat gebouw is te klein geworden, stelt Breeuwer. "Ons leerlingenaantal stijgt de laatste jaren gestaag, we hebben nu zo'n zeshonderd leerlingen en de verwachting is dat die stijging doorzet." Het is nog niet bekend hoe het nieuwe schoolgebouw er gaat uitzien. Dat geldt ook voor de nieuwe Montessori basisschool en de kinderopvang. Ook de exacte plaats is nog niet zeker. Het is de bedoeling dat de nieuwbouw in 2022 of 2023 klaar is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel