Grote politiecontrole op vakantiepark Horsterwold

ZEEWOLDE • Wo 27 november 2019 | 10:55 • Woensdag 27 november 2019 | 10:55

De politie heeft woensdagochtend een grootscheepse controle gehouden op vakantiepark Horsterwold aan de Bosruiterweg in Zeewolde. Samen met inspecteurs van onder meer de gemeente, Belastingdienst en het UWV is er onderzoek gedaan naar illegale bewoning en onveilige situaties. Daarbij zijn ze verschillende villa's binnengegaan en is de identiteit van wie op het park aanwezig was, gecontroleerd.

Volgens de gemeente is er de afgelopen maanden meermalen opgetreden tegen illegale bewoning door arbeidsmigranten en drugscriminaliteit. Vanuit het park krijgen gemeente en politie geregeld klachten binnen over een onveilige leefomgeving.

De gemeente en de politie vermoeden dat er in het park ook sprake is van prostitutie en uitbuiting, belastingontduiking en uitkeringsfraude.

Permanente bewoning van de vakantievilla's is niet toegestaan. De gemeente staat alleen recreatie toe. Uit een inventarisatie in 2014 bleek al dat 85 procent van de vakantiehuizen op het park illegaal gebruikt werd. Tien procent werd toen bewoond door arbeidsmigranten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel