OM eist celstraffen voor steekpartij

EMMELOORD • Wo 27 november 2019 | 14:49 • Woensdag 27 november 2019 | 14:49

Tegen een 19-jarige man uit Luttelgeest en een 22-jarige man uit Emmeloord zijn celstraffen van vier jaar en anderhalf jaar geëist voor een steekpartij. De twee zouden op 7 maart hebben geprobeerd een Emmeloorder te doden, vlak voor zijn huis aan de Zwartezeestraat.

Het slachtoffer werd met een scherp voorwerp in zijn rug gestoken, zo concludeerden de dokters op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis. Maar of het echt een steekwond was, konden zij niet met 100 procent zekerheid vaststellen. Duidelijk is wel dat de jongen een klaplong opliep.

Volgens de officier van justitie is er wél gestoken en dat zou door de man uit Luttelgeest zijn gedaan. Tegen hem werd dan ook vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Hij kreeg de straf ook voor een winkeldiefstal in Almere.

Verdachte ontkent
Hij ontkent overigens te hebben gestoken en denkt dat de steekwond is ontstaan toen de jongen op de grond viel. Daar lag misschien wel glas. Toch zijn er meerdere getuigen die hem hebben zien steken met een mes. Ook het slachtoffer zelf verklaarde dat bij de politie.

De Emmeloorder zegt dat hij alleen zijn vriend wilde verdedigen en hield zich min of meer afzijdig van het geweld. Maar ook daar denken meerdere getuigen anders over. Tegen hem werd achttien maanden cel geëist, waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Ruzie om meisje
Waar beide mannen het in ieder geval over eens zijn, is dat er een vechtpartij is geweest tussen hen beiden en drie anderen. Aanleiding voor de ruzie zou een meisje zijn geweest dat mogelijk vreemdging met de Luttelgeester, terwijl ze verkering had met het slachtoffer.

Maar de vraag is nu: werd de gewelddadige ontmoeting bewust opgezocht door de twee verdachten? Zij zeggen zelf van niet. Ze waren onderweg naar de supermarkt voor boodschappen en kwamen het slachtoffer en zijn twee vrienden tegen, die hen meteen aanvlogen.

De officier van justitie vermoedt echter dat de twee die dag bewust op zoek gingen naar het trio. De Luttelgeester had een buis bij zich, die ook in het gevecht zou zijn gebruikt. Hij zegt daar zelf over dat hij die op de grond had gevonden.

Het slachtoffer wil een schadevergoeding van in totaal ruim 3.000 euro zien van de twee en dat vindt de officier niet meer dan terecht. Hij overleefde het geweld, maar dat had volgens de artsen ook heel anders kunnen aflopen gezien zijn verwondingen. Hij verbleef een week in het ziekenhuis. De uitspraak in deze zaak is over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel