Brand en veel rook bij legale wietkwekerij

EMMELOORD • Wo 27 november 2019 | 19:47 • Woensdag 27 november 2019 | 19:47

De brandweer is woensdagavond uitgerukt voor een kleine brand bij een legale wietkwekerij in Emmeloord. Het vuur heeft volgens een woordvoerder van Bedrocan aan de Lire weinig schade aangericht

In het pand wordt medicinale cannabis gekweekt. Die is onder meer bedoeld voor verkoop door apothekers.

"De brand lijkt te zijn ontstaan in de technische installatie in één van de ruimtes waar planten staan. Het vuur is binnen deze ruimte op één plek gebleven en heeft zich niet verder door het pand verspreid", vertelt de woordvoerder. Door de brand kwam een deel van het gebouw vol rook te staan. De brandweer heeft de brand geblust en het gebouw uitgebreid geventileerd.

"Het grootste deel van de planten is niet in aanraking geweest met het vuur of de rook. Wij werken met verschillende luchtdichte ruimtes waarbinnen het klimaat nauwgezet gecontroleerd wordt. Alleen de planten in ruimte waar de brand heeft gewoed hebben schade opgelopen", aldus Bedrocan. De komende dagen wordt onderzocht of de brand nog andere gevolgen heeft.

Van de overheid
Over de oorzaak van de brand en de schade is nog niets bekend. De kwekerij in Emmeloord is niet de hoofdvestiging van het bedrijf. Bedrocan zetelt in Veendam en is al 20 jaar de exclusieve leverancier van medicinale cannabis aan het Bureau voor Medicinale Cannabis van de overheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel