'Verhoog tarieven sportbedrijf alleen als het strikt noodzakelijk is'

LELYSTAD • Do 28 november 2019 | 6:42 • Donderdag 28 november 2019 | 6:42

Als Sportbedrijf Lelystad de tarieven voor accommodaties te veel verhoogt, kan dat ertoe leiden dat mensen minder gaan sporten en bewegen, omdat de kosten niet op te brengen zijn. Hiervoor waarschuwt de gemeente in een brief aan het Sportbedrijf. De gemeente vraagt daarom de tarieven voor accommodaties alleen te verhogen 'waar dit mogelijk en absoluut noodzakelijk is'.

Ondanks de waarschuwing gaf de gemeente het Sportbedrijf pas geleden toestemming om de tarieven voor maatschappelijke sportvoorzieningen bij De Koploper en sportcomplex De Rietlanden te verhogen. De verhoging mag maximaal 10 procent boven de normale indexering zijn.

In de goedkeuringsbrief benadrukt de gemeente dat het Sportbedrijf voor haar exploitatie baat heeft bij veel gebruikers van de accommodaties. Door prijsverhogingen kan het aantal inwoners dat genoeg beweegt afnemen, vreest de gemeente.

Volgens het Sportbedrijf Lelystad zijn de tariefsverhogingen nodig omdat de hoeveelheid subsidie die de gemeente geeft vanwege bezuinigingen gelijk blijft. Wel nemen de personeelskosten toe en ook stijgen de kosten voor energie en onderhoud.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel