Vogelhospitaal dicht na inbeslagname van alle medicijnen

FLEVOLAND • Za 7 december 2019 | 9:56 • Zaterdag 7 december 2019 | 9:56

Het Vogelhospitaal Naarden heeft met onmiddellijke ingang de deuren gesloten. Dat is gebeurd nadat de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) alle medicijnen in beslag heeft genomen. Bij het Vogelhospitaal worden jaarlijks een paar duizend zieke en gewonde vogels uit Flevoland opgevangen.

Het Vogelhospitaal laat op Facebook weten ook nog een mail te hebben gekregen van de NVWA dat ze ook niet mogen spalken, hechten en wonden verzorgen en vaststellen wat een dier mankeert.

Het Vogelhospitaal zegt dat het volgens de letter van de wet eigenlijk niets mag doen. Alleen dierenartsen mogen medicijnen voorschrijven. Met in vogels gespecialiseerde dierenartsen heeft de vogelopvang wel een protocol opgesteld hoe te handelen, maar dat is voor de NVWA onvoldoende. Maar volgens het Vogelhospitaal is het ondoenlijk en onbetaalbaar om dagelijks een dierenarts naar soms wel 140 patiënten te laten kijken.

Uit het bericht op Facebook blijkt dat het Vogelhospitaal wist dat niet alle regels werden nageleefd. 'Goed we weten dat het niet helemaal volgens de regels is, het is een grijs gebied waar we tientallen jaren met welwillende dierenartsen een weg in hebben proberen te vinden'. Bij het Vogelhospitaal worden momenteel 140 vogels opgevangen. Het is nog niet duidelijk wat er met de vogels gaat gebeuren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel