Straatnamen op Floriadeterrein allemaal vervangen

ALMERE • Za 7 december 2019 | 14:22 • Zaterdag 7 december 2019 | 14:22

De straten op het Floriadeterrein krijgen andere namen. Eerst waren de straatnamen; Gulden Middenweg en Ouroboros Noord, -Oost, -Zuid, en -West vastgesteld. Het worden nu namen waar het woord Hortus in voorkomt. Volgens Van Dale betekent Hortus een universitaire plantentuin voor plantkundig onderzoek.

Hortus is ook de naam voor de woonwijk. Volgens de gemeente is met de projectleiders besloten om voor het thema Hortus te kiezen en het reeds toegewezen Ouroboros los te laten. Dat laatste is een oud-Grieks woord, wat staart-eter betekent. Het symboliseert het eeuwige; een cirkel. Het symbool komt voor in allerlei mythologieën, van Azteekse tot de Chinese en van de Griekse tot de Noorse mythologie. Ouroboros staat ook symbool voor duurzaamheid en recycling.

Afbeelding: Wikimedia Commons

Naast nieuwe straatnamen is er voor de Floriade ook een nieuwe voorlichter aan de slag gegaan. Annemarie Gerards stapt over van de Keukenhof naar de Floriade. Gerards werkte 20 jaar voor de bloemententoonstelling in Lisse.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel