Zonnebloemschool start WAT!-huis om jeugd aan baan te helpen

EMMELOORD • Zo 8 december 2019 | 19:50 • Zondag 8 december 2019 | 19:50

De Zonnebloemschool voor speciaal onderwijs in Emmeloord is een nieuw project gestart. Het heet WAT! en dat staat voor Werken aan Toekomst! Het is een huis in het centrum van Emmeloord van waaruit het de bedoeling is dat leerlingen makkelijker en sneller aan een baan komen. Dat gebeurt volgens Aart Reussing nu nog te weinig. Hij is de directeur van de Zonnebloemschool. In de praktijk blijkt dat leerlingen met een beperking heel moeilijk aan een baan komen.

Door zichtbaar te zijn en actief naar ondernemers toe te stappen moet voor bedrijven duidelijk worden wat leerlingen te bieden hebben. Via dit huis moeten er meer matches komen tussen jongeren en werkgevers voor een stageplaats of betaalde baan. In het huis zelf wordt ook gewerkt, het moet een ontmoetingsplek worden waar leerlingen hun talenten kunnen laten zien.

Op de website van het WAT!-huis staan de 15 leerlingen met wie het project van start gaat. Ze stellen zichzelf voor en laten weten wat hun talenten zijn. Reussing hoopt dat veel bedrijven gaan reageren omdat deze jongeren binnen elk bedrijf zouden kunnen passen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel