Nominaties Lelyprijs 2020 bekendgemaakt

FLEVOLAND • Ma 9 december 2019 | 16:20 • Maandag 9 december 2019 | 16:20

De Almeerse Wolunie, de oprichters van het Apollo Ensemble en Flevoland- en Cornelis Lely-kenner Ed Voigt zijn de kanshebbers voor de Lelyprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Cultuurfonds Flevoland aan vrijwilligers die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor cultuur en natuur in Flevoland.

Het doel van de Almeerse Wolunie is het stimuleren van duurzame wolverwerking, het promoten van het gebruik van wolproducten en het verbinden van bedrijven en instellingen die betrokken zijn bij de promotie en verwerking van wol.

Apollo Ensemble-oprichters Marion Boshuizen en Thomas Oltheten begonnen 26 jaar geleden met het ensemble, nadat zij zich vestigden in Lelystad. Inmiddels hebben de musici successen behaald op internationale podia. Ed Voigt dankt zijn nominatie aan zijn werk om de ontstaansgeschiedenis van de provincie Flevoland onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Ook besteedde hij aandacht aan het leven en werk van de grondlegger van de provincie, Cornelis Lely.

Vorig jaar ging de prijs naar Festival Jolpop. Begin januari maakt de jury de nieuwe winnaar bekend. Op 5 maart is de officiële prijsuitreiking.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel