Geluidsoverlast door strips tegen hardrijders

ALMERE • Di 10 december 2019 | 7:04 • Dinsdag 10 december 2019 | 7:04

Het vernieuwde wegdek van de Louis Armstrongweg in de Almeerse Muziekwijk zorgt volgens omwonenden voor veel geluidsoverlast. Ze hebben geklaagd bij de gemeente.

Het wegdek werd afgelopen zomer vernieuwd. Ook is een rotonde weggehaald, zodat het verkeer beter kan doorstromen. Aan weerszijden van het nieuwe asfalt werden 'streetstrips', straatklinker-achtige stroken, aangelegd. Rijdt een automobilist sneller over de strips dan is toegestaan, dan is er in de auto een harde brom te horen. Zo wil de gemeente ervoor zorgen dat er minder snel wordt gereden.

Maar dat is volgens diverse omwonenden niet gelukt. "Die strips maken ook buiten de auto een enorme herrie", zegt Loes Kompier. Zij woont in een appartementencomplex naast de Louis Armstrongweg. "Als je binnen zit, lijkt het soms net of hier een Grand Prix wordt gereden."

Gestoord
De maximumsnelheid op de weg is 30 kilometer per uur maar veel bestuurders rijden een stuk sneller, en dat is in de omgeving goed te horen. "Ik word er hartstikke gestoord van", zegt Kompier. En ze is niet de enige die klaagt over het lawaai van de streetstrips.

"Haal die strips weg, want ik word er knetter van"

— Loes Kompier, omwonende

"Wij slapen graag met het raam open, maar dat is niet meer te doen", zegt Maria Kats. Zij woont met haar man Jan op de één na hoogste verdieping van het wooncomplex. Het lawaai houdt ze geregeld wakker. "Je hebt mensen die het leuk vinden om er juist extra hard over te rijden", zegt Jan Kats. Wat hem betreft worden die streetstrips weer weggehaald. "Maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren want die opknapbeurt heeft al kapitalen gekost."

Drempel halverwege
De gemeente gaat bekijken hoe het probleem het best opgelost kan worden. Volgens Kompier is dat simpel. "Zet duidelijk op de weg dat je hier maar dertig mag. Maak een extra drempel halverwege zodat het geen nut heeft om hard op te trekken. En haal die streetstrips weg, want ik word er knetter van."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel