Leerlingen speciaal onderwijs door lerarentekort op reguliere school

LELYSTAD • Di 10 december 2019 | 10:24 • Dinsdag 10 december 2019 | 10:24

Dertig leerlingen van basisschool De Watergeus voor speciaal onderwijs in Lelystad worden noodgedwongen ondergebracht bij reguliere basisscholen. Dat meldt de overkoepelende Stichting SchOOL. Aanleiding is een enorm lerarentekort waar de school mee te maken heeft.

Het gaat om kinderen die extra begeleiding en zorg nodig hebben om te kunnen leren. De Watergeus is al maanden op zoek naar leerkrachten, maar het is niet gelukt om die te vinden. Er reageren geen sollicitanten op de vacatures en er zijn bijna geen invallers te vinden. Groepen kinderen worden geregeld naar huis gestuurd.

De Watergeus hoort bij Stichting SchOOL waar 18 scholen onder vallen. In overleg met andere schooldirecteuren is nu voor de oplossing gekozen dat de leerlingen van De Watergeus voornamelijk op gewone scholen van dezelfde stichting les krijgen. Het schoolbestuur bespreekt het voorstel deze week met de ouders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel