'Geen bevrijdingsfestival in Lumièrepark vanwege overlast voor dieren'

ALMERE • Do 12 december 2019 | 16:44 • Donderdag 12 december 2019 | 16:44

De Partij voor de Dieren in Almere wil niet dat het Bevrijdingsfestival op 5 mei in het Lumièrepark gehouden wordt. Dat blijkt uit vragen die de partij aan het college van burgemeester en wethouders gesteld heeft. De overlast van het festival zou volgens de PvdD groot zijn, vooral voor dieren. Bovendien valt 5 mei ook precies in het broedseizoen.

De gemeente vertelde vorige week dat het Bevrijdingsfestival dit jaar mogelijk in het Lumièrepark gehouden wordt. Normaal gesproken wordt het feest gehouden op de Esplanade in het stadscentrum. Dat is dit jaar niet mogelijk omdat het plein verbouwd wordt.

De PvdD wil van het college weten of andere mogelijke locaties onderzocht zijn. Het geluid dat van het feest afkomt is volgens de partij storend voor de dieren die in het park leven. Daarom moet worden gekeken naar een andere plek. Verder is de partij van mening dat het groen beschadigd wordt door alle mensen die er overheen gaan lopen.

Ook overlast voor omwonenden
De PvdD maakt zich ook zorgen over overlast voor omwonenden. Het park is namelijk niet gemaakt voor evenementen. Op het Bevrijdingsfestival komen zo'n 100.000 mensen af.

De gemeente onderzoekt het Lumièrepark als mogelijke locatie. De komende weken wordt gewerkt aan een geluidsplan, zodat duidelijk wordt wat de overlast voor buurtbewoners zal zijn. Begin januari wordt er een informatieavond georganiseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel