Omwonenden boos over plannen hoog appartementencomplex

ALMERE • Vr 13 december 2019 | 6:15 • Vrijdag 13 december 2019 | 6:15

Almeerders die in de omgeving van de Schelvisstraat in Waterwijk wonen, zijn boos over de bouw van een appartementencomplex van vijftien meter hoog op een grasveld. Een buurtbewoner kwam bij toeval achter de plannen voor de bouw toen een aantal mannen het veld stond te meten.

Tot schrik van de omwonenden kwam er een plan boven water waarin een flat wordt gebouwd die afwijkt van het bestemmingsplan. De buurt wist dat er ooit iets gebouwd zou worden op de plek, dat dit gebouw maximaal vier meter hoog zou worden en een maatschappelijke bestemming zou krijgen. Het feit dat het een wooncomplex wordt dat ruim tien meter hoger is, valt totaal verkeerd in de buurt.

"Het is heel erg frustrerend dat er een blok beton voor je neus komt", legt buurtbewoner Henk Leber uit. "Het is ook heel verrassend omdat er op dit stuk grond een bestemmingsplan geldt van maximaal vier meter hoog. De gemeente kletst hier gewoon omheen en zegt er niets over."

"Ik word er niet vrolijk van want dit wordt het hoogste gebouw van de Waterwijk", legt omwonende Erik Jonker uit. "We zijn helemaal niet betrokken bij dit plan. We hebben wel twee gesprekken gehad maar toen was het plan al klaar. We voelen ons niet serieus genomen."

De buurt komt daarom in actie. Inmiddels zijn er 140 handtekeningen verzameld en is er een brief aan de gemeenteraad gestuurd. "Wij sommeren eigenlijk de raad om het hele plan opnieuw te laten doen. Het communicatietraject inclusief de initiatieven. Dit kun je gewoon niet maken. Dit is onbehoorlijk bestuur."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel