IJsselmeerafslag viert omzet van 4 miljoen

URK • Vr 13 december 2019 | 11:48 • Vrijdag 13 december 2019 | 11:48

De IJsselmeervisafslag op Urk heeft een bijzondere mijlpaal bereikt. Voor het eerst is de omzet boven de 4 miljoen euro uitgekomen. Om dat te vieren trakteerde wethouder Geert Post de handelaren vrijdagochtend op een saucijzenbroodje.

De afslag waar vis afkomstig uit het IJsselmeer wordt verhandeld, is eigendom van de gemeente. Het omzetrecord is volgens de wethouder een mooie opsteker. "De natuur laat zich niet sturen. Een paar jaar terug is fors bezuinigd op de schubvisvisserij. Toen was eigenlijk de verwachting: nu is het gedaan met de IJsselmeervisserij. Maar vanaf dat moment is het eigenlijk allemaal beter gegaan."

"We zijn nog de enige rond het IJsselmeer", vertelt Post. "Dus hier komt ook wel alle IJsselmeervis aan. Maar we zijn al een aantal jaren de enige. De omzet groeit gewoon, en daar zijn we natuurlijk blij mee."

Investeringen
Omdat de IJsselmeerafslag in handen is van de gemeente krijgt die een bepaald percentage van de omzet. "Alles wat de IJsselmeervisafslag opbrengt, wordt ook weer geïnvesteerd in de afslag", geeft de wethouder aan. Het koelsysteem en de ijsmachine moeten binnenkort vervangen worden. "Dus dat omzetrecord komt nu wel heel goed uit."

In 2017 kwam de afslag ook al dicht in de buurt van een omzet van 4 miljoen euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel