Politici willen Noordoostpolder-Urk Dag

FLEVOLAND • Za 14 december 2019 | 13:03 • Zaterdag 14 december 2019 | 13:03

Verschillende politieke partijen in Noordoostpolder en Urk willen meer gaan samenwerken. D66, ChristenUnie/SGP en de SP in Noordoostpolder nemen het initiatief tot meer samenwerking met politiek en bestuurlijk Urk. Volgens de raadsleden hebben de twee gemeenten veel dezelfde belangen en kan er meer worden bereikt door intensiever met elkaar op te trekken.

“Natuurlijk hebben beide gemeenten hun eigen identiteit, maar er is meer dat ons bindt dan dat ons scheidt,” zegt Wim van Wegen (D66). "We willen graag dat de gemeenteraden samen met de burgemeesters en wethouders, in elk geval één keer per jaar bij elkaar komen op een zogeheten Noordoostpolder-Urk Dag."

Op verschillende beleidsterreinen wordt al samengewerkt, maar van het bij elkaar over de vloer komen van de politici uit beide gemeenten mag volgens de partijen wel wat meer werk worden gemaakt. “Ik denk dat we veel van elkaar kunnen opsteken,” aldus Van Wegen.

Vanuit Urk zijn de eerste reacties positief: “Een heel goed plan, ik ben hier erg enthousiast over. Als buurgemeenten moeten we elkaar inderdaad eens wat actiever gaan opzoeken,” vindt Nathanaël Middelkoop, raadslid van de SGP. Ook Hans Crebas, fractievoorzitter van het CDA, ziet meer samenwerking wel zitten. “Een gezamenlijke avond is wat onze fractie betreft een heel goed idee.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel