Opnieuw zwaar vuurwerk door kind gevonden

URK • Do 19 december 2019 | 20:14 • Donderdag 19 december 2019 | 20:14

Op Urk is onlangs nog een tweede stuk illegaal vuurwerk gevonden door een jong kind. Dit bevestigt de politie donderdag, nadat Omroep Flevoland hierover maandag vragen had gesteld.

De Urker jongen van 10 jaar oud bewaarde het vuurwerk na de vondst in de schuur van zijn ouderlijk huis. Volgens de politie heeft het kind het vuurwerk op dezelfde plek en op dezelfde dag aangetroffen als de groep kinderen die onlangs een redacteur van Omroep Flevoland tegen het lijf liep.

Die groep had in het oude dorpscentrum van Urk een onontplofte vuurwerkshell gevonden. De redacteur nam het vuurwerk van die kinderen af en probeerde het allereerst bij het politiebureau in te leveren.

Toen dat op zaterdagavond niet lukte, nam de redacteur het mee. Tijdens het maken van een journalistiek verhaal werd het vuurwerk door de Explosievenopruimingsdienst Defensie bij Omroep Flevoland opgehaald en op een veilige plek gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Naderhand heeft de politie gesproken met de kinderen die de gevaarlijke shell hadden gevonden. Tijdens dit gesprek hoorde de politie over het tweede stuk vuurwerk. De politie is vervolgens naar het huis van de 10-jarige jongen gegaan en trof daar het illegale vuurwerk inderdaad aan in de schuur. Ook deze jongen was van plan om het zelf af te steken op oudejaarsavond. Uiteindelijk is een medewerker van de speciale Dienst Domeinen naar de Urker woning gekomen om het vuurwerk op te halen.

Het ging bij de tweede vondst om dezelfde soort vuurwerkshell als bij de eerste gebeurtenis. Wel was de tweede shell volgens de politie van een iets lichter kaliber.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel