Ex-docent bekent seks met 15-jarig meisje

ALMERE • Vr 20 december 2019 | 13:27 • Vrijdag 20 december 2019 | 13:27

Een 49-jarige voormalige docent uit Almere heeft bekend dat hij afgelopen zomer seks heeft gehad met een toen 15-jarig meisje. De man bekende tijdens een pro-forma zitting bij de rechtbank in Lelystad.

Tijdens eerdere verhoren bij de politie had de man zich beroepen op zijn zwijgrecht. Hij verraste de rechter en officier van justitie met zijn bekentenis. De verdachte zei dat hij eerder had gezwegen, omdat hij erg in de war was geweest nadat hij in september zelf naar de politie was gestapt.

De man was docent op een niet nader genoemde school voor voortgezet onderwijs. Van juni tot september heeft hij seksueel contact gehad. Volgens hem was hij verliefd op haar geworden en ging het om vriendschap buiten de school om. De man ziet in dat hij fout is geweest en straf verdient. Hij is inmiddels ontslagen.

Opnemen en behandelen
Zijn advocaat vroeg de rechtbank om de voorlopige hechtenis te schorsen, omdat de man zich vanaf maandag kan laten opnemen en behandelen in een kliniek in Warnsveld. De officier van justitie verzette zich tegen het verzoek, omdat volgens hem de kans groot is dat de ex-docent weer de fout in gaat. De officier gaf aan een forse straf te zullen eisen.

De rechtbank besloot de man toch voorlopig vrij te laten, zodat hij zich kan laten behandelen. Wel moet hij zich houden aan een reeks voorwaarden, waaronder een contactverbod met het meisje.

De zaak wordt op 6 maart inhoudelijk behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel