Uitstel afschot herten Oostvaardersplassen

LELYSTAD • Za 21 december 2019 | 15:05 • Zaterdag 21 december 2019 | 15:05

Het afschot van herten in de Oostvaardersplassen wordt zo'n twee weken opgeschoven. Dat schrijft gedeputeerde Michiel Rijsberman op Twitter.

De provincie wilde per 1 januari weer starten met het afschieten van herten, maar daartegen is bezwaar gemaakt bij de rechter. Daarom is er met Staatsbosbeheer afgesproken dat de jagers in ieder geval niet voor 12 januari het natuurgebied ingaan.

Het afschieten van herten is onderdeel van het plan om het aantal herten in de Oostvaardersplassen flink terug te brengen. Bij de meest recente tellingen bleken er in oktober nog 1.525 herten in het natuurgebied te lopen. Er moeten er uiteindelijk 490 overblijven.

Afschotverbod
Vorige maand bepaalde de rechter dat er geen herten meer afgeschoten mogen worden, omdat daarvoor door de provincie onvoldoende argumenten zijn aangedragen. Maar dit verbod van de rechter geldt alleen voor 2019. De provincie en Staatsbosbeheer willen volgend jaar opnieuw gaan afschieten om het aantal edelherten op die manier alsnog terug te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel