Jubileum Chanoekafeest op Stadhuisplein

ALMERE • Ma 23 december 2019 | 19:37 • Maandag 23 december 2019 | 19:37

De Joodse gemeenschap viert voor de 20e keer chanoeka in Almere. Maandagavond werd de chanoekia ontstoken op het Stadhuisplein in Almere Stad.

Onder andere Rabbijn Stiefel en burgemeester Franc Weerwind waren bij de ceremonie aanwezig. Na de ontsteking van de negenarmige kandelaar werd er feest gevierd in een café aan het plein.

Stichting Chabad Flevoland wilde dit meer politiebewaking na de antisemitische aanslagen in het Duitse Halle. Op het Stadhuisplein waren zichtbaar twee politieagenten en twee Buitengewoon Opsporingsambtenaren aanwezig. Het is niet duidelijk of dat meer dan voorgaande jaren is.

Chanoeka is een Joods feest. Het duurt acht dagen en heet ook wel ‘feest der lichtjes’. Elke dag steken Joodse gelovigen een kaars aan in een speciale kandelaar. Ze gedenken daarmee de bevrijding van hun heilige tempel in Jeruzalem en het wonder dat de kandelaar bij de herinwijding acht dagen lang bleef branden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel