Opnieuw vernielingen in Swifterbant

SWIFTERBANT • Za 28 december 2019 | 14:45 • Zaterdag 28 december 2019 | 14:45

Verschillende mensen melden zaterdagochtend dat er weer spullen vernield zijn in Swifterbant. Eind november werden er ook al meerdere meldingen gedaan van vandalisme in het dorp.

In een Facebookgroep voor inwoners zijn foto's gedeeld van bankjes in het Swifterbos die vermoedelijk met grof geweld kapot zijn gemaakt. Ook feestverlichting in het centrum van het dorp moest er weer aan geloven. Een lokale fietswinkel meldt op de eigen Facebookpagina dat de lampjes van de gevel af getrokken zijn. Een bewoner van het Blazoen meldde dat er van haar auto twee buitenspiegels zijn afgebroken.

Het is niet bekend of alle gevallen van vandalisme in dezelfde nacht zijn gebeurd en of ze verder met elkaar in verband staan.

Eind november werden er kerstverlichting, ruiten en plantenbakken vernield. Burgemeester Jean Paul Gebben maakte daarop bekend dat hij met de officier van justitie in overleg wilde om preventief te kunnen fouilleren en een samenscholingsverbod in te stellen. Het is op dit moment niet bekend hoe het met die plannen staat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel