Juwelier sluit na 33 jaar de deuren

ALMERE • Zo 29 december 2019 | 20:42 • Zondag 29 december 2019 | 20:42

'De juwelier op het hoekje' is een begrip in Almere. Maar na 33 jaar gaan Jan en Irma Schotmans met pensioen en sluiten ze Triade Juweliers op de hoek Grote Markt/Korte Promenade. Afgezien van een flinke huurverhoging die er aankomt is het voor het stel van respectievelijk 70 en 68 jaar tijd om het rustiger aan te gaan doen.

Op de laatste dag dat de juwelierszaak open was, kwamen veel trouwe klanten nog even langs. Anderen sloegen hun slag in de uitverkoop. Zo kwam een meneer dat ene horloge halen waar hij al een tijd een oogje op had.

Het was de afgelopen 33 jaar hard werken voor het echtpaar Schotmans. Ze zijn één keer overvallen, in 1998, maar hebben dat altijd stilgehouden. Geen poespas, maar ze zijn wel altijd alert gebleven op herhaling. De goede herinneringen voeren de boventoon en voor Jan en Irma Schotmans is het nu tijd voor een nieuwe levensfase.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel