Bushokje, verkeersborden en containers vernield met vuurwerk

ALMERE • Wo 1 januari 2020 | 15:08 • Woensdag 1 januari 2020 | 15:08

Ondanks dat de jaarwisseling rustig is verlopen in Almere, zijn er wel de nodige vernielingen gepleegd.

Op foto's uit Tussen de Vaarten zijn woensdag op Facebook veel vernielingen te zien. Onder meer de ramen van een bushokje, containers en verkeersborden moesten eraan geloven. Volgens de maker van de foto's leek het wel of hij tijdens de jaarwisseling in een oorlogsgebied woonde. Zo zag hij dat stadsbussen werden bekogeld met vuurwerk. Verder reden verschillende auto's over fietspaden en busbanen, zo zegt de man.

Op Facebook wordt ontsteld gereageerd op de foto's. "Dit is té triest voor woorden, wat een zielige gasten die dit hebben gedaan!", reageert iemand. "Wat vreselijk, ik schrik echt van de foto's", schrijft iemand anders.
Ook in Haven is er schade
In het centrum van Almere Haven werd een afvalcontainer opgeblazen. Vermoedelijk gebeurde dat met vuurwerk. Mensen op Facebook zijn boos op de dader. Volgens hen verpest de dader het voor de mensen "die wél met vuurwerk om kunnen gaan". Anderen die reageren zijn dan ook bang dat dit soort gedrag een vuurwerkverbod in de hand werkt.

Foto: Hilde van Leeuwen.

Op het Nescioplantsoen in de Almeerse Literatuurwijk vloog een auto in de brand, vermoedelijk toen er vuurwerk onder terecht was gekomen. De eigenaar en een aantal buren wisten de brand zelf te blussen. Het is niet duidelijk hoe groot de schade is.

Total loss
De auto van Bram Visser werd vernield op de Audrey Hepburnstraat in de Almeerse Filmwijk. Hij denkt dat iemand vuurwerk op zijn voorruit gegooid heeft. De Almeerder heeft op nieuwjaarsdag aangifte gedaan en is op zoek naar getuigen. Op Facebook heeft hij een oproep hiervoor gedaan. Visser zegt dat zijn auto waarschijnlijk total loss is.

Foto: Bram Visser

Totale schade wordt bekeken
Het is nog niet duidelijk hoeveel schade er dit jaar in totaal is aangericht met vuurwerk in Almere.

De gemeente gaat nog een inventarisatie maken en hoopt volgende week een duidelijk beeld te hebben. Bij die inventarisatie wordt overigens alleen gekeken naar gemeente-eigendommen die vernield zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel