Wapen gevonden na mogelijke schietpartij in Oostvaardersbuurt

ALMERE • Do 2 januari 2020 | 10:24 • Donderdag 2 januari 2020 | 10:24

De politie in Almere is woensdagavond opgeroepen voor een schietincident in de Oostvaardersbuurt. Er is niemand gewond geraakt en er zijn geen verdachten aangehouden. Wel is er een wapen gevonden.

De schietpartij zou plaatsgevonden hebben bij de Koopvaardersbrug. Volgens de eerste melding zouden er twee personen bij betrokken zijn. Toen agenten ter plaatse aankwamen is de omgeving afgezocht. Er werd niemand aangetroffen, maar er werden wel patroonhulzen gevonden.

Een politiehond vond het wapen met daarbij een doosje patronen verborgen in het hoge gras van een parkje in de buurt. Het wapen lijkt volgens een woordvoerder op een alarmpistool. Het wordt nu verder onderzocht om te kijken wat het precies is.

Een ooggetuige meldt dat er rond 19:15 uur zes keer geschoten werd bij de brug. Op beelden van een bewakingscamera uit de buurt zijn zes knallen te horen. Volgens de ooggetuige werd er een kwartier later verderop in de buurt nog een keer geschoten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel