Niña Weijers nieuwe schrijver in reeks Almere Verhalen

ALMERE • Do 2 januari 2020 | 20:45 • Donderdag 2 januari 2020 | 20:45

Er komt een nieuw boek in de serie Almere Verhalen. De gemeente heeft schrijfster Niña Weijers uitgekozen om dat te gaan schrijven. Ze zal als 'writer in residence' een tijd in de stad verblijven. Ze betrekt in september een tijdelijke woning in Almere.

Weijers is de vierde auteur in de reeks van Almere Verhalen. Eerder deden Stephan Sanders, Renate Dorresteijn en Redmond O'Hanlon mee aan het programma. De bedoeling is dat er een hele collectie aan boeken ontstaat die iets over de stad vertellen.

De 33-jarige Niña Weijers debuteerde in 2014 met haar roman De consequenties, die onder andere de shortlist van de Libris Literatuurprijs haalde. Weijers schrijft voor de De Groene Amsterdammer en is redacteur bij cultureel en literair tijdschrift De Gids.

Weijers is gekozen door de stuurgroep Almere Verhalen, bestaande uit Arno Visser (oud-wethouder Almere), Nik Smit (Almere City Marketing), Chris Wiersma (de nieuwe bibliotheek), Adriana Strating (KAF) en Beri Shalmashi (Avanti/filmmaker).

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel