OVP-activisten dumpen op drie plaatsen hooi

FLEVOLAND • Zo 5 januari 2020 | 13:06 • Zondag 5 januari 2020 | 13:06

OVP-activisten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een grote hoeveelheid hooi gedumpt op drie plekken in en rond de Oostvaardersplassen. Het gaat volgens de activisten om de Grote Praambult, het Kotterbos en het Oostvaardersveld.

In totaal zouden 150 balen hooi zijn verspreid voor de grote grazers, de heckrunderen, konikpaarden en edelherten. De activisten stellen dat de dieren er slechter aan toe zijn dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Dat zou blijken uit een verslag op de site van Staatsbosbeheer van een werkbezoek van dierenartsen.

Tekst gaat door onder de video

Levensgevaarlijk
Volgens Staatsbosbeheer is het bijvoeren totaal overbodig. Volgens woordvoerder Marcel van Dun hebben de dieren de laatste weken genoeg gras gegeten, en is er nog genoeg gras beschikbaar. Hij noemt de actie levensgevaarlijk. "Ze hebben een hek doorgeknipt bij ProRail, zijn het spoor overgelopen en hebben een hek kapotgeknipt bij ons. Dat is echt levensgevaarlijk en we gaan ook aangifte doen bij de politie".

Reactie verantwoordelijk gedeputeerde Rijsberman:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel