Ondernemersvereniging: 'Minder winkeloppervlakte in stadscentrum'

ALMERE • Ma 6 januari 2020 | 5:54 • Maandag 6 januari 2020 | 5:54

Het aantal vierkante meters aan winkelgebied in het Almeerse stadshart moet omlaag. Dat vindt directeur Martin Ort van de Ondernemers Vereniging Stadscentrum Almere (OVSA). Omdat steeds meer panden leeg komen te staan moet de ruimte volgens Ort een andere invulling krijgen. Onlangs sloot ook winkelketen Hudson's Bay de deuren.

Door winkels kleiner te maken, komt ruimte vrij die voor andere zaken gebruikt kan worden. Ort noemt zelf mogelijkheden voor horeca, onderwijs en woningen. Door dit plan zouden meer mensen in het centrum verblijven. Er komt meer reuring, omdat bezoekers dan meer in het centrum kunnen doen dan alleen winkelen. In andere steden werkt dit volgens de ondernemersvereniging al.

Halverwege januari verschijnt de detailhandelsvisie van de gemeente. Dat is een plan van aanpak voor het centrum voor de komende jaren. Martin Ort pleit ook voor veranderingen op korte termijn, zoals flexibele huurcontracten die slechts een paar jaar duren. Gebruikelijk zijn contracten van 10 tot 15 jaar, maar dat is volgens Ort niet meer van deze tijd.

Dit plan om het winkeloppervlak te verkleinen, kan ook de goedkeuring krijgen van Gertjan Slob. Hij is directeur van Locatus. Dat bedrijf analyseert winkelcentra. Volgens hem heeft het Almeerse stadshart zeker nog een toekomst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel