Modeketen Didi failliet, winkels blijven open

FLEVOLAND • Di 7 januari 2020 | 19:13 • Dinsdag 7 januari 2020 | 19:13

Modeconcern Didi is failliet. De modeketen heeft in Flevoland winkels in Almere, Lelystad, Dronten en Emmeloord. Didi had maandag uitstel van betaling gekregen, maar een dag later is het doek al gevallen voor de verkoper van dameskleding.

Didi heeft landelijk 81 winkels. Curatoren kunnen het precieze aantal medewerkers nog niet zeggen, maar er zijn bij de keten 350 voltijdbanen.

Doorstart
De winkels blijven voorlopig open, terwijl gewerkt wordt aan een doorstart. De webwinkel was al eerder gesloten. Onduidelijk is nog of deze weer open gaat.

Het bestuur van Didi had uitstel van betaling aangevraagd in de hoop een koper te vinden voor de keten, maar de financiële situatie bleek slechter dan gedacht. Als reden voor de financiële problemen geven de curatoren "de grote concurrentie, onder meer van internet" aan.

Ook Steps en Promiss in problemen
Didi is niet de enige damesmodeketen die het moeilijk heeft. Eerder deze week werd bekend dat het merendeel van de winkels van Steps en alle winkels van Promiss gaan sluiten. Steps heeft in Flevoland alleen een vestiging in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel