Superjacht nog steeds niet door brug

MARKNESSE • Di 7 januari 2020 | 19:58 • Dinsdag 7 januari 2020 | 19:58

Scheepswerf Royal Huisman verwacht nog steeds dat het superjacht Sea Eagle II vandaag de Vollenhoverbrug kan passeren. Medewerkers van de werf en van een maritiem bedrijf zijn al de hele dag bezig met de voorbereidingen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het 81 meter lange aluminium zeiljacht al in de ochtend via de brug richting het Vollenhoverkanaal zou worden gevaren. De brug moet hiervoor geruime tijd open blijven staan.

Transport uitgesteld
In verband met de weersomstandigheden werd het transport vandaag een paar maal uitgesteld. Er zijn wat technische aanpassingen gedaan zodat het transport minder last van de wind heeft. Hoe lang het gaat duren om de brug veilig te passeren is nog niet duidelijk.

Naast de pontons die het schip dragen, drijven extra pontons voor de stabiliteit. Als het transport bij de brug is, moeten die extra pontons tijdelijk worden losgekoppeld. Volgens het bedrijf gaat dit langzaam.

Weer te slecht
Het jacht moet ook nog de Kadoelerbrug bij Kraggenburg passeren, maar omdat het weer morgen te slecht is, zal dit pas vrijdag gebeuren.

Grootste aluminium jacht
Volgens de bouwer is de Sea Eagle II het grootste aluminiumjacht van de wereld. Het is in Vollenhove gebouwd door Royal Huisman en wordt deze week naar Amsterdam gebracht. Daar zal het schip verder worden afgebouwd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel