Kantoorpand wordt omgebouwd tot hotel

MARKNESSE • Wo 8 januari 2020 | 10:47 • Woensdag 8 januari 2020 | 10:47

Het Dyntes Tech Park in Marknesse wordt omgebouwd tot een hotel. Dat maakt de eigenaar Martin Daniëls bekend.

Momenteel worden de verschillende ruimtes in het Dyntes Tech Park verhuurd aan bedrijven. Het werd echter steeds moeilijker om de kantoren te vullen, merkte Daniëls. "Mensen willen met hun bedrijf op een bedrijventerrein zitten. Wij zitten midden in de natuur." Daarom werd gezocht naar een alternatieve bestemming voor het gebouw. De ligging die voor bedrijven niet aantrekkelijk is, maakt het volgens de eigenaar juist perfect voor toerisme.

Ook andere aspecten maken het gebouw daarvoor heel geschikt, vertelt Daniëls. "Het is bizar: het had gebouwd kunnen zijn als hotel. Alle toiletgroepen en de lift zitten bijvoorbeeld op de goede plek, dat geldt ook voor alle nooduitgangen... De afmetingen zijn ook perfect, er kan zo een hotel in!" Er is al een keten gevonden die in het gebouw wil trekken.

Het is volgens Daniëls voor 99% zeker dat de plannen doorgaan. Het is alleen nog even afwachten hoe de gemeente en de omgeving reageren op de plannen. "We gaan nu eerst het vergunningentraject in. Daarnaast willen we de bedrijven die nu een ruimte huren, de tijd geven om iets anders te vinden. Daar hebben ze een jaar de tijd voor." In die periode hoopt hij ook de vergunningen rond te krijgen. De verbouwing duurt naar schatting een half jaar. Als alles meezit heeft Marknesse er dan in de zomer van 2021 een hotel bij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel