Hondenbelasting in meeste gemeenten afgeschaft

FLEVOLAND • Wo 8 januari 2020 | 16:02 • Woensdag 8 januari 2020 | 16:02

Steeds meer gemeenten in Flevoland schaffen de hondenbelasting af. Alleen in Lelystad en Urk moeten eigenaren nog voor hun viervoeter betalen. Almere, Zeewolde, Dronten en Noordoostpolder innen de belasting niet. Daarmee sluiten ze aan bij de landelijke trend van een toenemend aantal gemeenten dat de 'blaftax' afschaft.

In de Flevolandse gemeenten waar nog wel voor honden moet worden betaald gelden verschillende tarieven. Op Urk wordt voor de eerste hond 79 euro per jaar gerekend. Als er meerdere honden zijn kosten die 115 euro per hond per jaar extra.

In Lelystad is de hoogte van de belasting 93 euro per jaar. Als een eigenaar meer dan 4 honden heeft dan geldt het zogenaamde kenneltarief van 372 euro. Om te controleren of inwoners aangifte van hun dier hebben gedaan en ook belasting afdragen gaan er regelmatig controleurs langs de deuren.

Hondenbaasjes die geen heffing betalen riskeren op Urk een boete van 135 euro. Dat bedrag kan oplopen tot meer dan 5000 euro. In Lelystad staat er een sanctie van 100 euro op het niet voldoen van de hondenbelasting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel