Dwangsom voor permanent verblijf in recreatiewoning

ZEEWOLDE • Wo 8 januari 2020 | 22:11 • Woensdag 8 januari 2020 | 22:11

De eigenaren van een recreatiewoning in Zeewolde moeten een dwangsom van 25.000 euro aan de gemeente betalen. Dat heeft de Raad van State bepaald. De eigenaren woonden permanent in hun vakantiewoning en dat mag niet. De gemeente Zeewolde had al eens gewaarschuwd, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.

De eigenaren gingen in beroep tegen de beslissing van de gemeente Zeewolde. De bezwaarschriftencommissie gaf hen gelijk, maar de gemeente negeerde het advies en eiste dat de boete gewoon werd betaald.

In beroep
De bezitters van de vakantiewoning lieten het er niet bij zitten en gingen eerst bij de rechter en later bij de Raad van State in beroep.

Beide rechtsorganen hebben nu de gemeente in het gelijk gesteld: de boete moet betaald worden. De eigenaren van de vakantiewoning stelden bij de Raad van State nogmaals dat hun vaste woonadres in Biddinghuizen is. Op dat adres staan ze ook in de gemeentelijke basisregistratie ingeschreven. Dit is volgens hen voldoende reden om de boete kwijt te schelden.

Hoofdwoning verhuurd
De Raad van State ging daarin niet mee. Bij diverse controles bleek dat het stel een groot deel van 2018 in de recreatiewoning in Zeewolde woonde en dat hun hoofdwoning in Biddinghuizen was verhuurd aan anderen. Dat ze op papier in Biddinghuizen woonden, is volgens de Raad van State niet relevant.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel