Dubbel gevoel bij nominatie mantelzorgers

ALMERE • Do 9 januari 2020 | 10:30 • Donderdag 9 januari 2020 | 10:30

De Almeerse Vrijwilligers en Mantelzorgcentrale (VMCA) is genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Dat is een jaarlijkse prijs van het Oranjefonds voor sociale projecten. Aan de prijs is een bedrag van 15.000 euro verbonden.

De mantelzorgcentrale kan het geld extra goed gebruiken, omdat het zeer recent te horen kreeg dat de gemeente Almere de subsidie stopzet door bezuinigingen. Deze domper overschaduwt het nieuws over de nominatie behoorlijk.

Maatje voor jonge mantelzorgers
De VMCA is onder andere genomineerd vanwege een project waarbij jonge mantelzorgers ondersteund worden. Ze krijgen een maatje om ze te helpen bij alle zorgen en praktische problemen waar ze mee te maken hebben. Door de bezuinigingen van de gemeente kunnen op dit moment geen nieuwe kinderen instromen in het project.

Een eventuele geldprijs van het Oranjefonds zou uitkomst bieden. Bovendien hoopt de mantelzorgcentrale dat het voor de gemeente een signaal is hoe belangrijk het werk is, zodat er misschien toch weer subsidie komt.

Super Cool!
Naast de VMCA is nog een ander project in Flevoland genomineerd voor een Appeltje van Oranje: de stichting Super Cool! uit Almere. Er kan tot en met 15 januari gestemd worden op de verschillende genomineerden. In mei wordt bekendgemaakt waar de prijs naartoe gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel