Slotenmaker plots omsingeld door vijf politieauto's

CREIL • Vr 10 januari 2020 | 13:58 • Vrijdag 10 januari 2020 | 13:58

Slotenmaker Maarten van der Heijden begon zijn werkdag vrijdagochtend op opmerkelijke wijze. Hij kreeg van zijn werkgever, slotenexpert Meijering, de opdracht om een woning aan de Utrechtsestraat in Creil te openen. Maar terwijl hij daar mee bezig was stonden er ineens vijf politieauto's en een motoragent op de stoep.

"Je staat wel even gek te kijken", geeft Van der Heijden toe. "Gelukkig zag de motoragent al snel dat ik slotenmaker ben." Oplettende buurtbewoners vertrouwden het zaakje niet en belden de politie. "Het is goed om te zien dat er zo alert wordt gereageerd", aldus Van der Heijden. Wijkagent Sander te Vaarwerk geeft aan elke inbraakmelding serieus te nemen. Daarom werd er zoveel politie ingezet.

Samen met een deurwaarder was Van der Heijden bezig om de woning te forceren. Volgens de slotenmaker wordt in speciale gevallen de politie ingelicht door de deurwaarder. "Dat is hier niet gebeurd. Gelukkig is het allemaal met een sisser afgelopen. Maar het was wel een spannend begin van de dag."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel