Stroomstoring in zuidoostelijk Flevoland voorbij

FLEVOLAND • Za 11 januari 2020 | 9:19 • Zaterdag 11 januari 2020 | 9:19

Duizenden inwoners en bedrijven van Zeewolde en delen van Almere en Lelystad zijn zaterdagochtend getroffen door een stroomstoring. Vanaf kwart over 8 kwamen de eerste meldingen daarover binnen en rond kwart voor 11 was de stroomstoring verholpen.

Liander meldde dat een elektriciteitsverdeelstation bij Zeewolde was uitgevallen. Veel bedrijven en winkels waren door de stroomuitval gesloten. Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde twitterde dat er een crisisteam paraat stond op het gemeentehuis.

Onduidelijk wat de reden is
De storing trof geheel Zeewolde en Almere Hout, een deel van Almere Haven en Buiten en het bedrijventerrein langs de A6 bij Lelystad. Volgens Liander ging het om zo'n 9.000 huishoudens en bedrijven. Monteurs van Liander weten nog niet wat de uitval bij het verdeelstation heeft veroorzaakt.

Ook telefoonstoring
Getroffen inwoners in het gebied zeiden dat vaste en mobiele telefoons het niet meer deden. Veel bedrijven waren onbereikbaar. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Flevoland laat weten dat er gedurende de stroomstoring geen problemen zijn geweest met de bereikbaarheid van alarmnummer 112.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel