Inditex moet personeel uit Spanje halen

LELYSTAD • Za 11 januari 2020 | 10:40 • Zaterdag 11 januari 2020 | 10:40

Het Spaanse modeconcern Inditex moet werknemers uit Spanje halen, omdat er in Lelystad te weinig personeel beschikbaar is voor het nieuwe distributiecentrum. Directeur Rob Verhoeff van Lelystad Airport Businesspark ziet daarin een waarschuwing dat de regio zijn best moet doen voldoende personeel op te leiden, om de ambities als logistiek knooppunt waar te maken.

Verhoeff, die Inditex in 2017 naar Lelystad haalde, zegt dat zaterdag in het tv-programma Over Flevoland Gesproken. Inditex gaat de arbeidskrachten van elders halen vanwege de krappe arbeidsmarkt in Lelystad en de hoge jeugdwerkloosheid in Spanje. Het bedrijf heeft waarschijnlijk meer dan duizend mensen nodig.

Het bericht dat Lelystad 850 appartementen gaat bouwen rond de nieuwe schoolcampus, is volgens Verhoeff dan ook enthousiast begroet door het modeconcern, omdat er dringend huisvesting nodig is voor de Spaanse medewerkers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel